Claywood House

Eksempel
Hjemmet i to plan, Claywood House, ses i skumring med lyset tændt indenfor.
No items found.

Moderne arkitektur kan sagtens være kørestolsvenlig. Det viser et nybygget hus i England, der er specialdesignet til det ene familiemedlem, der bruger kørestol. Men den gennemgribende tilgængelighed sker ikke på bekostning af arkitektonisk kvalitet – de to går derimod hånd i hånd i Claywood House

Britiske Jo Wright er blevet afhængig af sin kørestol efter en skade på rygsøjlen. Det betød bl.a., at hun i otte år ikke havde set sine børns værelser på førstesalen, fordi hun ikke kunne komme op ad trappen. Derfor besluttede de sig for at få bygget et nyt hjem, som hun deler med sin mand og tre børn. Resultatet er blevet et godt eksempel på, hvordan inkluderende løsninger kan integreres i moderne arkitektur.

Selvom det nye hjem specifikt er designet til, at man kan bo og være der i en kørestol, har det været et erklæret formål for arkitekterne, at dette ikke var synligt ved første øjekast. Det siger medstifter af tegnestuen, Ayre Chamberlain Gaunt, Dominic Gaunt i en artikel på Dezeen.

Familiens nye hjem er fortsat i to plan, men overalt finder man ramper, ekstra brede gangarealer, elevator og specialdesignede møbler. Der er desuden bygget en separat bygning, hvor der på længere sigt kunne bo en plejer.

Et særligt interessant træk ved hjemmet er, at der i alle rum er arbejdet med lys og udsigt. Det betyder, at man nu får både lys og et flot blik over den tilhørende have, uanset om man sidder eller står. Det kommer især til udtryk i de store gulv-til-loft-vinduer, men findes også i lavere vinduer, bl.a. i familiens stue.

Læs mere om projektet og tankerne bag på Dezeen eller hos tegnestuen selv.

En sort trævæg og en trappe i lyst træ med en rund håndliste.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Oppe ad trappen kommer man til en gang med smukt lysinfald fra flere smalle gulv-til-luft vinduer hele vejen ned ad gangen.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Der er lavet speciallavede løsninger på toilettet, så alle kan bruge både toilet og badekar.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt


Britiske Jo Wright er blevet afhængig af sin kørestol efter en skade på rygsøjlen. Det betød bl.a., at hun i otte år ikke havde set sine børns værelser på førstesalen, fordi hun ikke kunne komme op ad trappen. Derfor besluttede de sig for at få bygget et nyt hjem, som hun deler med sin mand og tre børn. Resultatet er blevet et godt eksempel på, hvordan inkluderende løsninger kan integreres i moderne arkitektur.

Selvom det nye hjem specifikt er designet til, at man kan bo og være der i en kørestol, har det været et erklæret formål for arkitekterne, at dette ikke var synligt ved første øjekast. Det siger medstifter af tegnestuen, Ayre Chamberlain Gaunt, Dominic Gaunt i en artikel på Dezeen.

Familiens nye hjem er fortsat i to plan, men overalt finder man ramper, ekstra brede gangarealer, elevator og specialdesignede møbler. Der er desuden bygget en separat bygning, hvor der på længere sigt kunne bo en plejer.

Et særligt interessant træk ved hjemmet er, at der i alle rum er arbejdet med lys og udsigt. Det betyder, at man nu får både lys og et flot blik over den tilhørende have, uanset om man sidder eller står. Det kommer især til udtryk i de store gulv-til-loft-vinduer, men findes også i lavere vinduer, bl.a. i familiens stue.

Læs mere om projektet og tankerne bag på Dezeen eller hos tegnestuen selv.

En sort trævæg og en trappe i lyst træ med en rund håndliste.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Oppe ad trappen kommer man til en gang med smukt lysinfald fra flere smalle gulv-til-luft vinduer hele vejen ned ad gangen.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Der er lavet speciallavede løsninger på toilettet, så alle kan bruge både toilet og badekar.
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt
Foto: Ayre Chamberlain Gaunt


Foto: Ayre Chamberlain Gaunt

Video

No items found.

Galleri

No items found.
No items found.

Læs mere

Litteratur

No items found.

Også værd at læse

Disclaimer

Rumsans ønsker at inspirere og informere om universelt design. Selv når der blot er tale om en detalje, tager vi den med, hvis det kan være til inspiration for andre.