Hvad er byens blinde vinkel? Hvis du i vinter gik glip af udstillingen Urban Belonging, så har du chancen nu fra den 25. august til 18. september 2022. På udstillingen kan du blive klogere på, hvordan marginaliserede grupper oplever København.
Lugt, trapper, pladser, lys. Hvad skal der til for, at du kan føle dig hjemme i din by? Og hvad skal der til for, at din nabo, der bruger stok, føler sig hjemme, eller din kollega, der ikke ser så godt? Urban Belonging er et resultat af et forskningssamarbejde mellem byplanlæggere, forskere og en række organisationer.
Udstillingen præsenterer deltagernes oplevelse af byen som inkluderende og ekskluderende rum i foto, kort og data-illustrationer. Nogle oplevelser er mere overraskende end andre, f.eks. oplever nogle deltagere, at høresansen prioriteres frem for andre sanser – det kan være i metroen. Mens en anden deltager er glad for Field’s, fordi det er et af de få steder, som er multikulturelt, og alle derfor kan føle sig velkomne uanset alder og etnicitet.
Urban Belonging tilbyder et helt unikt indblik i de forskellige oplevelser af samme by. Kan ses fra den 25. august til den 18. september på CAFx, Halmtorvet 27, kl. 16– 19:00.
Du har her i sensommeren også mulighed for at opleve fire samtalesaloner, der også kredser om byens rum, og forskellige gruppers oplevelse af det.
Partnere i Urban Belonging
Gehl Architects, Techho-Anthropology Lab og Service Design Lab fra AAU, Center for Digital Velfærd på ITU samt Visual Methodologies Collective fra Amsterdam University of Applied Sciences.
Community partnere
LGBT+ Danmark, Dansk Handicap Forbund, Hugs & Food, Danske Døves Landsforbund, Mino Danmark og Sind Danmark.
Udstillingen er kurateret af Drude Emilie Hilm Ehn, servicedesigner og Sofie Thorsen, sociolog, begge erhvervs ph.d'er fra Gehl Architects og Aalborg Universitet.